Groepsmusiceren - Koor

Welkom bij Cantitare!

                                                            

 

Sinds september 1985 beschikt de academie over een rijke koortraditie.
We hebben een kinderkoor, een jeugdkoor en een kamerkoor met in totaal ruim 120 zangers!!

Voor de kleinsten is er het Kinderkoor Cantitare: vanaf het 3de leerjaar van de basisschool ben jij welkom om te komen zingen, zelfs als je geen (andere) vakken volgt aan de academie.
De wekelijkse repetities vinden plaats in de basischool De Boomgaard, Eerste straat 19 te Maaseik.

Leerlingen van andere lesplaatsen mogen uiteraard ook aansluiten!

Vanaf het 1ste jaar van de Academie middelbaar (van 13 jaar tot 28 jaar) is er het Jeugdkoor Cantitare: er worden 2 uren per week gerepeteerd naast uitstappen, concerten, festivals...

Voor de volwassenen (vanaf 28 jaar) is er het Kamerkoor Cantitare, dat op maandagavond 2 uren repeteert.

Ook als ‘vrije leerling’ kan je je aansluiten bij de koren. Noten kunnen lezen is dan echter wel een vereiste voor het Jeugdkoor en het Kamerkoor!

Ieder koor geeft jaarlijks een tweetal concerten in Maaseik en/of tijdens festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt er regelmatig gewerkt aan een groot project.

Hoogtepunten in de afgelopen 35 jaren zijn o.a. de vele buitenlandse concertreizen (Denemarken, Duitsland, Estland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zwitserland), een cd- en radio-opname voor de Vlaamse en Nederlandse omroep, concerten o.l.v. gerenommeerde dirigenten als Dirk Brossé, Louis Devos en John Rutter.

Het kinderkoor en het jeugdkoor behaalden door de jaren heen diverse eerste prijzen op het 'Europees Muziekfestival voor de Jeugd' in Neerpelt.

De dirigent van al deze koren is Jeroen Beckers.
Meer info: 
www.cantitare-maaseik.be

De uurrooster geeft je meer informatie over de tijdstippen.