Groepsmusiceren - Koor

Welkom bij Cantitare!

                                                            

 

Sinds september 1985 beschikt de academie over een rijke koortraditie.
We hebben een kinderkoor, een jeugdkoor en een volwassenenkoor met in totaal ruim 120 zangers!!

Voor de kleinsten is er het Kinderkoor Cantitare: vanaf het 3de jaar van de Academie lager is het kinderkoor onderdeel van het vak Muziekatelier in de hoofdschool te Maaseik.
Leerlingen van andere lesplaatsen mogen uiteraard ook aansluiten!

Vanaf het 2de jaar van de Academie middelbaar (van 14 jaar tot 28 jaar) is er het Jeugdkoor Cantitare: er wordt 1,5 uur per week gerepeteerd en samen met de extra activiteiten (repetitiedagen, uitstappen, concerten, festivals) kom je - naast de lessen instrument of zang - aan de nodige 2 uren per week.

Voor de volwassenen (vanaf 28+ jaar) is er het Volwassenenkoor Cantitare, dat op maandagavond 2 uren repeteert.

Ook als ‘vrije leerling’ kan je je aansluiten bij de koren. Noten kunnen lezen is dan echter wel een vereiste!

Ieder koor geeft jaarlijks een tweetal concerten in Maaseik en/of tijdens festivals in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt er regelmatig gewerkt aan een groot project.

Hoogtepunten in de afgelopen 35 jaren zijn o.a. de vele buitenlandse concertreizen (Denemarken, Duitsland, Estland, Engeland, Frankrijk, Italië, Nederland, Zwitserland), een cd- en radio-opname voor de Vlaamse en Nederlandse omroep, concerten o.l.v. gerenommeerde dirigenten als Dirk Brossé, Louis Devos en John Rutter.

Het kinderkoor en het jeugdkoor behaalden door de jaren heen diverse eerste prijzen op het 'Europees Muziekfestival voor de Jeugd' in Neerpelt.

De dirigent van al deze koren is Jeroen Beckers.
Meer info: 
www.cantitare-maaseik.be

De uurrooster geeft je meer informatie over de tijdstippen.