Volwassenen (18+)

Printvriendelijke versie

Welkom in Academie middelbaar voor volwassenen!


Van basisvaardigheden naar het inslaan van je eigen weg

 

Volwassenen (18+) kunnen bij hun inschrijving kiezen uit twee opties binnen onze afdeling Beeldende Kunst. Elk met zijn eigen kenmerken en aanpak. Ervaring of vooropleiding is niet vereist voor deze groepslessen.
Iedere optie heeft 1 wekelijks lesmoment van 4 aaneensluitende lesuren.

Beeldlab Volwassenen - Optie Beeldende en Audiovisuele kunsten
Zet je je eerste stappen in de beeldende kunst? Of ben je een ervaren kunstenaar, die graag wil kennismaken met nieuwe technieken en materialen? Dan kan je terecht in ons atelier Beeldende en Audiovisuele kunsten.

In de lessen gaat experiment hand in hand met uitdiepende instructies, zodat de creatievelingen van elk niveau een leerwinst boeken.
Aanvankelijk wordt er bij het creëren veel gesteund op waarneming, voorbeelden uit de beeldende kunst en foto’s. Wanneer je deze basisvaardigheden beheerst, kan je in de vervolgopdrachten de opgedane kennis toepassen en proberen meer je eigen weg in te slaan.

De materialen die tijdens de lessen aan bod komen, zijn oa. grafietpotlood, acrylverf, pastelkrijt, aquarel, pen en inkt. Ook kan je er kennismaken met druktechnieken en keramiek.

Deze materialen worden toegepast binnen uiteenlopende thema’s, zoals portret, perspectief, figuren en silhouetten, stilleven, reproductie- en kopieertechnieken, compositie of landschappen.