Activiteiten

Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Inschrijven kan via onze nieuwsbrief.
Hieronder vind je een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.

Opendeurdag


Op zaterdag 11 september stonden de deuren van de academie wagenwijd open. Heel wat jongeren en minder jongeren bezochten onze klassen, spraken proeflessen af en volgden les aan onze academie.
 

 

Proclamatie Laureaten

Na meer dan een (corona)jaar stilte was er weer ruimte voor een weliswaar gesplitste, doch daarom niet minder stijlvolle proclamatie.
Op 18 september ontvingen maar liefst 44 leerlingen hun eindgetuigschrift uit handen van schepen Myriam Giebens.
Verder werden de prestaties van 13 leerlingen gehonoreerd met een stadsmedaille: een duidelijke bevestiging dat we ondanks een moeilijke periode onze onderwijskwaliteit hebben kunnen waarborgen.
Een welgemeende proficiat aan alle laureaten.

Nieuwe locatie Beeldende en Audiovisuele Kunsten


Hoewel er al heel wat over geschreven en verteld is willen we ook in onze eigen nieuwsbrief even stil staan bij onze nieuwe locatie Beeldende en Audiovisuele Kunsten in de Bleumerstraat.
We kunnen als academie alleen blij en tevreden zijn dat we onze leerlingen in zo’n mooie maar vooral ook professionele omgeving les mogen aanbieden.

Fragile van Sting in een bewerking voor 6 gitaren en Bas


Omdat lesgeven in samenspelverband niet mogelijk was omwille van corona, was het aanvankelijk de bedoeling om de leden van het gitaarensemble van Bart Timmermans een opname van elke individuele partij te laten maken vanuit hun ‘kot’.
Men is echter van idee veranderd: iedere leerling heeft apart een audio-opname gemaakt in de academie. Zodra toegelaten, hebben zij bijkomend een video-opname in openlucht gemaakt.
Geniet van het resultaat:

 

Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi: Jaargang 3


Zondag 31 oktober 2021 om 19.00 u
Kerk Aldeneik

Traditiegetrouw wordt de kerk van Aldeneik op Witte Donderdag gereserveerd voor onze versie van Pergolesi’s Stabat Mater. Wegens corona dienden we dit concert echter tweemaal te verplaatsen.
De avond vóór Allerheiligen leek ons het perfecte moment om opnieuw de draad op te pakken.

 

Klik hier:

Ook nu weer geven we, voorafgaand aan het Stabat Mater, een aantal leerlingen de kans om als solist aan te treden met het professioneel ensemble Ars Academia.

Voor deze editie zijn dat:
   Nathalie Aben & Anja Cuijpers – zang
   Olive Awouters – altviool

Indien je concert graag wil bijwonen: https://jmmaaseik.be/events/pergolesis-stabat-mater/

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Jeugd & Muziek Maaseik en ontdek een verrassende waaier van ontmoetingen in muziek en woord:

https://jmmaaseik.be/

 

Lesvrije Dagen

Herfstvakantie: Van maandag 1 november t.e.m. zondag 7 november 2021
Wapenstilstand: Donderdag 11 november 2021
 


Je kan ook onze Facebookpagina volgen om op de hoogte te blijven van onze activiteiten.