Activiteiten

StrijkersdagOp zaterdag 16 maart hebben heel wat leerlingen van onze academie deelgenomen aan de strijkersdag te Beringen. Meer dan 140 Limburgse muzikanten repeteerden de hele dag om ’s avonds een concert te kunnen spelen voor een overvolle kerk.

Stabat Mater


Donderdag 18 april om 20.00 u
Sint-Annakerk Aldeneik


Zoals reeds gemeld in de vorige nieuwsbrief, kan je ook dit jaar weer terecht in de Sint – Annakerk van Aldeneik voor een meesterlijke uitvoering van het Stabat Mater van G. B. Pergolesi.

Voorafgaand concerteren drie eigen solisten onder begeleiding van Ars Academia, een professioneel ensemble bestaande uit leerkrachten en/of oud-leerlingen van onze academie. Al zeggen we het zelf, een uniek gegeven dat het plaatselijk talent volledig onderschrijft.

                     
Klik hierboven voor een fragment van de vorige editie.


Tickets: mail naar jmmaaseik@gmail.com
Vvk: €13 - Dagkassa: €15

City Run Bree


Zaterdag 27 april, Startschot om 17.30 u
Patio Stadhuis, Vrijthof 10, Bree


Ook dit jaar stelt de afdeling Beeldende Kunst van Opitter en Bree weer tentoon tijdens de City Run. Vanaf woensdag 24 april tot en met vrijdag 10 mei kan je - tijdens de openingsuren van de centrale balie van het stadhuis - de kunstwerken van de lagere en middelbare graad komen bekijken.

Openingsuren:
maandag- vrijdag 8.30 u – 12.30 u
maandag en donderdag 14.00 u – 16.30 u, dinsdag 14.00 u – 18.00 u, woensdag 14.00 u – 16.00 u


Meer info: cultuurdienst Bree – 089 84 85 66 – academie@bree.be

Donderdag 2 mei om 18.15 u
Bibliotheek Kinrooi


Jaarlijks organiseert de bibliotheek van Kinrooi samen met de Academie voor Kunsten Maaseik-Kinrooi een muzikaal uitleenmoment. Je bezoek aan de bib wordt dan opgevrolijkt met toffe muziek gebracht door onze leerlingen.

Vrije toegang

Workshops Beeldende Kunst Volwassenen


Vanaf september 2019 biedt de academie ook lessen Beeldende Kunst aan voor volwassenen (Middelbare graad, 4u per week een gevarieerd lesaanbod). Dit schooljaar stellen wel alvast een aantal workshops voor om nieuwe leerlingen te laten kennismaken met onze werking.
Beide workshops worden gegeven door Chris Vosters, leerkracht Beeldende Kunst en illustrator

WORKSHOP PORTRET TEKENEN

donderdag 9, 16 en 23 mei, van 19.00 u tot 22.20 u
Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik. (Voormalig Rusthuis)


Zowel starters als ervaren tekenaars kunnen in deze drie sessies aan de slag met verschillende methodes en materialen om hun portretten uit te werken.
We bekijken in de eerste sessie de basisverhoudingen en algemene methodiek. In de tweede les ligt de nadruk op diverse materialen en het portret in profiel. In de laatste sessie wordt er naar model een portret getekend.

Klik hier voor meer info en inschrijvingen voor de portretworkshop.


WORKSHOP ZEEFDRUKKEN

donderdag 6 juni, van 18.40 u tot 22.00 u
Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik. (Voormalig Rusthuis)


In deze workshops kunnen beginners kennismaken met zeefdrukken via de stencilmethode. Via een stencil kunnen we eigen ontwerpen afdrukken op katoen. Een gepersonaliseerde trui of een cool shirt voor de kinderen? Kan allemaal!

Klik hier voor meer info en inschrijvingen voor de zeefdrukworkshop.
Elke maand stuurt onze academie een nieuwsbrief uit met info over concerten en evenementen. Klik hier om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.
Hieronder vindt u een archief van de nieuwsbrieven van de voorbije maanden.


U kan ook onze facebookpagina volgen om op te hoogte te blijven van onze activiteiten.