Workshop

Printvriendelijke versie

 

Vanaf september 2021 breidt de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik haar lesaanbod voor volwassenen uit.

Naast het huidige beeldatelier komt er een nieuwe optie bij: tekenkunst.

 

Aan de ene kant wordt er in deze opleiding een stevige basis opgebouwd aan de hand van diverse waarnemingstechnieken op basis van stilleven, model, landschap e.d.

Anderzijds biedt deze opleiding meer inzicht in diverse materialen en technieken, met doel om op een eigen creatieve manier tekeningen op te bouwen.

Binnen de tekenkunst ligt de klemtoon op de zgn “droge materialen” (houtskool, potlood, kleurpotlood, pastel, …) maar ook inkt en wassingen.

 

Deze lessenreeks portret wordt georganiseerd om nieuwe leerlingen kennis te laten maken met onze werking.

 

 

----

 

Zowel starters als ervaren tekenaars kunnen in deze drie sessies aan de slag met verschillende methodes en materialen om hun portretten uit te werken.

 

In sessie 1 bekijken we allereerst de verhoudingen binnen het gelaat, bespreken we hoe je een portret van bij het begin een goede basis geeft om vrij binnen te kunnen werken. Op basis van jouw ervaringen en problemen nemen we de delen en details van het aangezicht onder de loep.

 

Tijdens sessie 2 richten we ons op een portret in profiel, terwijl verschillende materialen (houtskool, inkt, …) gedemonstreerd en geprobeerd worden.

 

Na studies naar tekeningen en foto’s werken we in sessie drie naar model. Met een combinatie van kortere en langere zittijden biedt deze sessie ruimte voor zowel experiment als gedetailleerde uitwerking.

 

De sessies worden gegeven door Chris Vosters, leerkracht aan de academie en professioneel illustrator voor kinderliteratuur.

 

----

 

Telkens van 19u00 tem 22u20.  Halverwege is een korte pauze voorzien.

 

Afdeling Beeldende Kunst van de Academie Maaseik, Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik. (Voormalig Rusthuis)

 

Inschrijvingsinfo volgt binnenkort op deze pagina. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van deze en andere activiteiten.