Workshop

Printvriendelijke versie

 

Vanaf september 2021 breidt de Stedelijke Academie voor Kunsten Maaseik haar lesaanbod voor volwassenen uit.

Naast het huidige beeldatelier komt er een nieuwe optie bij: tekenkunst.

 

Enerzijds wordt in deze opleiding een stevig fundament gelegd aan de hand van diverse waarnemingstechnieken op basis van stilleven, model, landschap...

Anderzijds biedt deze opleiding meer inzicht in diverse materialen en technieken met als doel tekeningen op te bouwen op een eigen creatieve manier.

Binnen de tekenkunst ligt de klemtoon op de 'droge materialen' (houtskool, potlood, kleurpotlood, pastel…), maar ook op inkt en wassingen.

 

Deze lessenreeks 'portret' wordt georganiseerd om nieuwe leerlingen te laten kennismaken met onze werking.

 

 

----

 

Zowel starters als ervaren tekenaars kunnen in deze drie sessies aan de slag met verschillende methodes en materialen om hun portretten uit te werken.

 

In sessie 1 bekijken we allereerst de verhoudingen binnen het gelaat en bespreken we hoe je een portret bij aanvang een goede basis geeft om vrij binnen te kunnen werken. Uitgaande van jouw ervaringen en problemen nemen we de delen en details van het aangezicht onder de loep.

 

Tijdens sessie 2 richten we ons op een portret in profiel, terwijl verschillende materialen (houtskool, inkt…) gedemonstreerd en uitgeprobeerd worden.

 

Na studies naar tekeningen en foto’s werken we in sessie 3 naar model. In een combinatie van kortere en langere zittijden biedt deze sessie ruimte voor zowel experiment als gedetailleerde uitwerking.

 

De sessies worden gegeven door Chris Vosters, leerkracht aan de academie en professioneel illustrator voor kinderliteratuur.

 

----

 

Telkens van 19.00 u t.e.m. 22.20 u.  Halverwege is een korte pauze voorzien.

 

Afdeling Beeldende en Audiovisuele kunsten van de Academie Maaseik, Monseigneur Koningsstraat 12, Maaseik (voormalig rusthuis).

 

Inschrijvingsinfo volgt binnenkort op deze pagina. Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van deze en andere activiteiten.